látogató számláló
 
 

 
A magyar ABC

Miért fontos tudni a magyar ABC-t?


A magyar nyelvtan alapja az ABC és annak ismerete. Ha valaki nem tudja az ABC-t, akkor nehezen fog megtanulni olvasni és írni. A diszlexia nevű olvasási rendellenesség is abból ered, hogy a gyerekek nem tanulták meg megfelelően a magyar ABC-t, csak nagyjából. Ezért betűket tévesztenek, és nem tudnak olvasni.


Ezért célszerű már az általános iskola első osztályában tökéletesen megtanulni az ABC minden betűjét.
Találkoztam már olyan 17-18 éves fiatalokkal, akik nem igazán tudták elmondani helyesen a magyar ABC-t, és nem is tudtak helyesen olvasni és írni. De nem ritka a felnőtteknél sem ez a hiányosság.

Akkor lássuk a magyar ABC-t:

a á b c cs d dz dzs e é f g gy h i í j k l ly m n ny o ó ö ő p q r s sz t ty u ú ü ű v w x y z zs

A Á B C CS D DZ DZS E É F G GY H I Í J K L LY M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZSHa valaki nem tudja az ABC-t, akkor javaslom, hogy írja le a nyomtatott kisbetűket, a nyomtatott nagybetűket, az írott kisbetűket és az írott nagybetűket. Következő lépésként írjon mindegyik betűvel 5-5 szót, ami azzal a betűvel kezdődik. Így begyakorolhatja az ABC betűit.

Tudjon meg többet a magyar nyelvtanról!

Gyakorolja gyermeke az ABC-t az INGYENES ABC gyakorlóval!
Kattintson ide a program megnyitásához!

 

Magyar nyelvtan DVDRendelje meg "A magyar nyelvtan alapjai" című oktatóprogramot amiből képek és példák segítségével, nagyon egyszerűen és könnyen megértheti gyermeke a nyelvtan alapjait!
Kattintson ide!

NyelvtanA magyar ABCKapcsolatMi a magyar nyelvtanNyelvtan program rendelésNyelvtanból ÖtösAdatvédelmi nyilatkozat
Keresőmarketing | Honlapkészítő program | Tantaki Blog | Tantaki DVD-k